onsdag den 8. juni 2011

Mit roskildeprogram #1

The Tallest Man On Earth
Et af de sikre navne, må uden tvivl være én, hvis navn jeg fik af min tidligere kollega på bloggen, Martin. Han forsikrede mig om, at The Tallest Man On Earth var "The Shit". Han fik ret. For med sin Bob Dylan'ske landevejs-folk, har han fanget mig og han er gået hen og blevet en af mine must-sees på den kommende festival på dyrskuepladsen!

The Tallest Man On Earth - King Of Spain

Destroyer
Næste sikre navn, er en af, ifølge Roskilde Festivals hjemmeside, canadas bedste sangskrivere. Det skal jeg ikke kunne sige, for jeg hører ærlig talt ikke særlig meget canadisk musik! En ting er dog sikkert. Dan Bejar har begået et af de absolut stærkeste albums - mystisk og mærkelig, men genialt! En af de mest hørte plader af mig i år!

Destroyer - Bay Of Pigs

Nicolas Jaar
Et af de mest hypede navne på den elektroniske scene de senere år, er uden tvivl den amerikanske kunstner, med det spanskklingende navn, Nicolas Jaar - og det er ikke uden grund! Elektronisk musik med masser af spændende virkemidler, som jeg slet ikke tør nævne, af frygt for at spille klog på noget, jeg ikke kan forsvare. Godt lyder det i hvert fald. Og nyskabende siger de fleste. Catchy, synes jeg! Klar win! Jeg kunne have valgt hvilket som helst nummer fra debutskiven, men det jeg har hørt mest i den seneste tid, er klart dette remix!

The Bees - Winter Rose (Nicolas Jaar Remix)

PJ Harvey
Hun er uden tvivl mange af festivalgængernes favorit. Ikke desto mindre, synes jeg, at det er fantastisk godt booket af Roskilde. Dronningen af alternativ rock, bliver hun kaldt. Udviklingen og eksperimenterne har været mange, men altid har hun formået at lave skiver, man gider at høre. Seneste af slagsen, må siges, selvom den nok også er hørt mest, at være min klare favorit. Sangene, som kredser om Englands mange krige gennem tiden, viser også en til tider mere tilgængelig PJ Harvey, som jeg virkelig elsker. Glæder mig til at høre dronningen!

PJ Harvey - Let England Shake

4 kommentarer:

 1. Wow. Er kun enig! Glæder mig vildt til at høre Nicolas Jaar!

  SvarSlet
 2. Ja, det bliver en oplevelse, forhåbentlig :D ! synes det elektroniske line-up er utrolig stærkt i år faktisk :D

  SvarSlet
 3. Kan kun være enig! Mens andre går og surmuler over dette års program, så går jeg nærmest og fryder mig. Ærgerligt med alt den kritik af Roskilde. :)

  SvarSlet
 4. Sådan er det jo hvert år ;) Folk skal altid have noget at brokke sig over :D

  SvarSlet