fredag den 9. april 2010

Portræt del. 8

Denne uges interview er med den super seje Mads fra bloggen Spejlvendt

Photobucket

Præsenter dig selv. Hvor gammel er du, hvor kommer du fra, hvad laver du? Hvilke interesser, alt?
Jeg hedder mads. jeg er atten år gammel, og kommer fra århus hvor jeg til dagligt ryger, drikker, smiler, græder, elsker, hader, håber, tror, danser, fester og arbejder i Weekday. mine interesse områder er meget blandede. musik er nok mit hjertebarn, og jeg elsker at gå opdagelse i støvede pladeforretninger og finde noget jeg ikke tidligere kendte. jeg hører musik næsten døgnet rundt. derudover interesserer jeg mig selvfølgeligt meget for mode.

Hvordan vil du karakterisere din stil?
Sjov. jeg klæder mig som regel lidt ud når jeg tager tøj på om morgenen. jeg synes det er vigtigt at gå i det tøj man selv synes der er smukt, eller bare sjovt, uanset om det er fra herre eller pige afdelingen af en butik. jeg kan godt lide at gå forholdsvis klassisk klædt, men alligevel 'edge' det lidt op med et par skøre sko, en mærkelig trøje eller noget grimt hår. jeg synes generelt danskere har for travlt med at passe ind i en masse bokse. enten er man 'fashion', eller også er man emo, hippie, punker eller pop. jeg synes det er skønt når man bare kan være et individ som folk kan synes om hvad de vil, og ikke mindst tage stilling til. på denne måde inspirerer vi hinanden som mennesker, og påtager os derved en masse erfaring og inspiration.

Hvor får du din inspiration fra?
I min dagligdag finder jeg enormt meget inspiration i musik, der giver mig lyst til at være kreativ, aktiv eller bare gøre noget godt for mig selv. Rent påklædningsmæssigt kan jeg godt lide gamle film. James Dean, Patti Smith, Jean Seberg, Robert Pattinson og Gareth Pugh. Det karakteriserer ret godt min stil, nemlig at den er ret rodet og individuel. Jeg klæder mig måske på inspireret af Bob Dylan en dag, og synes selv at jeg gør det pisse godt i min egen lille Dylan-fortolkning, og så kan alle andre i princippet bare synes jeg ser mærkelig ud. Jeg kan enormt godt lide florlette stoffer og løse materialer der sidder en tand oversized og falder flot på kroppen. Derudover finder jeg selvfølgelig inspiration i diverse modeshows.

Bedste køb? Og i samme stil. Dit bedste kup, altså billig ting, som du er rigtig glad for?
Bedste køb? hmm. Mine basic tees fra Alexander Wang ender jeg altid med at rende rundt i, af den simple grund at de er enormt lækre og dejlige at have på. Jeg synes mit bedste kup må være min beige frynse jakke i ruskind, fra weekday som jeg synes der er helt fantastisk, der blot kostede 1100 ,-

Har du nogen yndlingsbutik, og/eller designer som du vil anbefale?
Provins genbrugsbutikker!! Genbrugsbutikker i storbyen har en tendens til at synes de er lidt for fantastiske, og det kan jeg ikke lide. Det er ude i de helt små byer de helt store skatte findes (og så er ekspedienter altid fucking søde!). Derudover synes jeg Nag, Paristexas, Cos og Acne har nogle fine ting. FF2 og Støy Munkholm i århus gør det også ret godt. Af mærker vil jeg nævne Marni, Dries van noten, Rick Owens, Acne og Alexander McQueen som de mærker jeg finder mest inspiration i.

Har du nogen byer eller steder i udlandet, som du har besøgt, som du mener, har en cool kultur, mht. butikker osv.
Uden tvivl Paris. Paris er det mest fantastiske sted i hele verden. Je t'aime. Jeg elsker Paris' små tætte gader med caféer over alt, hvor man må ryge og kan sidde i solskin og høre lækkert lounge og være rigtigt pariser-chic.

Hva’ ender du ofte med at bruge dine penge på?
Ting jeg ikke har brug for. Pisse dyre basic varer der kunne findes i stort set samme materiale i H&M til en brøkdel af den pris jeg har købt det for. Derudover tror jeg vidst godt man kan sige at byture er en stor udgift for mig.

Og hvad glemmer du altid at købe?
Mad!!!! Jeg ender altid med at have brugt alle mine penge på diverse materelistiske ting, og står altid sidst på måneden tilbage med et tomt køleskab og en tom konto.

Hvad kigger du først på, ved en anden person påklædning?
Altså, det første jeg kigger på er personens ansigt, og dernæst om de har tøj på der komplimenterer deres kropsbygning og hudfarve.

Næste must-have?
Jeg har pt. en obsession med alt der er nude, beige eller hvidt. Så jeg har en masse, masse ting jeg bare må eje, i og med 95% af mit tøj er sort.Mmen monki har en ret fin sort silkeskjorte som jeg også godt kunne finde på at smide penge efter.

Har du nogen kendte stilikoner?
Nævnt i spørgsmål fire. Endvidere, Coco Summer, Charlotte Gainsbourg og så finder jeg rigtig meget inspiration i min veninde Maja Malou, som jeg tit udveksler idéer og indkøb med.

Er der et item du synes, er undervurderet?
Nok ikke et bestemt item, men længder til mænd er der mange der endnu ikke har forstået.

Hvad for noget musik hører du meget lige nu?
Jeg hører for tiden næsten kun Beach House. men derudover kan jeg ret godt lide Sígur Rós, Real Estate, Bon Iver og Beirut.

Hvad tror du bliver næste trend? Og i samme moment, er der en trend du simpelthen ikke kan klare?
Boys will be girls, girls will be boys trenden kommer nok snart for alvor til Danmark. Den kan man både hade og elske. Derudover tror jeg at den danske modescene efterhånden for alvor har fået øjenene op for 'kvalitet frem for kvantitets'-princippet. Det synes jeg der er skønt, da det tit og ofte gør at man køber meget simple genstande, som tit er det der klæder folk alle bedst.

Har du et spørgsmål du gerne vil stille den næste der bliver interviewet?
Hvad synes du om den danske modescene?

4 kommentarer:

  1. Rigtigt godt indlæg!
    og Åhh, godt jeg blev mindet om Beirut.. Må lige ud og smuglytte lidt til det igen!

    SvarSlet
  2. Tak ;) Mads er rimelig cool ! ;) Og Beirut er helt klart noget, man burde unde sig selv, at høre! :d

    SvarSlet