mandag den 27. september 2010

Portræt

Næste portræt i rækken kommer fra en af mine rigtig gode venner og en person, som jeg respekterer rigtig meget - Henrik!
1. Præsenter dig selv. Hvor gammel er du, hvor kommer du fra, hvad laver du? Hvilke interesser, alt?
Jeg fik mit 20. år på bagen i torsdags og har siden mit første leveår boet i en lille flække i Nordsjælland, nærmere betegnet Ganløse, med min dejlige mor og bror. Jeg blev født med mit handicap, og ligesom alle andre oplevelser har min ’muskelsvind’ også været med til at forme mig som person. Det er utrolig vigtigt for mig - ligegyldigt hvor kliché-agtigt det end måtte lyde - at vise det store folk, at selvom man måske ikke lige matcher det ellers æstetiske samfundsmaleri, er detvigtigt at bryde frem og give en masse af sig selv. Alle er forskellige og når dette kommer frem I lyset opstår det interessante. Jeg har naturligvis oplevet mange ting, gode som skidte, som de færreste får lov at smage på, og det er netop her at jeg kan give det interessante ved mig ud - og alle har en masse, ligemeget størrelse og omfang, der bør gives videre. Jeg kan og vil vise, at et handicap ikke nødvendigvis er lig med et liv fyldt med sorg, sygdom, kedsomhed og ingen stil. En af mine største passioner er jo ligesom mange andres, og mit liv er sgu nok også i store træk meget lig Jeres, bare med mine små krusseduller. Jeg er en ung mand fuld af liv, energi og en lyst til at skabe!
Selvom at jeg lever i en by omgivet af køer og traktorer bruger jeg dog sådan cirka al min tid i København, og er netop derfor i gang med at gennemsøge gaderne for en lejlighed med plads til fire hjul i samarbejde med min bedste kammerat. Vi har besluttet at flytte sammen, eftersom at vi siden vi blev studenter sidste år har levet med hinanden under armen. Fremtidens håb er derudover at kunne leve af at designe tøj, drikke vin med mine venner på en tirsdag og altid se verdenen med samme skæve vinkel som nu.
Hånd i hånd følges den uendelige jagt efter alt for meget tøj, lækkert musik og uden undtagelser også mad med mit fantastiske liv. Jeg lever for nuet og prøver at fange inspiration i hvert et minut der går.


2. Hvordan vil du karakterisere din stil?
Personlig. Ikke at jeg ikke låner fra forskellige kilder, for jo, jeg stjæler med arme og ben, men jeg forsøger altid at sætte mit eget præg på kludene. Jeg kan lide at eksperimentere og provokere. At træde udenfor. Jeg hader de dage hvor jeg er ’for’ kedelig, I know – det lyder måske højrøvet, men det er det jeg føler. Dog skal det siges, at jeg bestemt også har dage, som i dag med en øm lever og et træt hoved, hvor jeg ikke når længere end til et par trunks og en alt for rar tee.

3. Hvor får du din inspiration fra?
Som jeg nævnte før, finder jeg min inspiration i alt. Alleroftest mennesker, men alt lige fra eksotisk mad, gode bøger og melankolske toner til natur, kunst og en bon fra Netto kan gøre det mindst lige så godt. Hvis jeg en dag mangler denne evne – som desværre sker – er en gåtur gennem enten by eller natur, streetstyles-billeder og forskellige fotoblogs som regel hittet!


4. Bedste køb? Og i samme stil. Dit bedste kup, altså billig ting, som du er rigtig glad for?
Uh! Mine bedste køb må være mine genbrugsgodter. Yes, det er hipster, men jeg er mest vild tøj der har historie og som man ikke ser i et hvert butiksvindue. Og selvom at man jo ikke kan kalde det køb, er det nok også derfor at jeg er allermest hooked på det jeg selv har lavet! Hvis jeg dog skal nævnte et bestemt ét, må det på nuværende tidspunkt være et par genbrugsboots fra Rokit – og så ved jeg at mine lædershorts fra Oak, som er undervejs, bliver et guldkøb!

5. Har du nogen yndlingsbutik og/eller designer som du vil anbefale?
Jeg handler faktisk mest over nettet, så en konkret og ’virkelig’ butik kan jeg nok ikke nævne – muligvis H&M hvis det skal være den jeg besøger mest. Til gengæld bliver alt som ra13, Oak, Antonioli, ForwardForward, Not Just A Label og Rokit besøgt op til flere gange dagligt. ra13 er nok favoritten!
En yndlingsdesigner er svær. Jeg synes at tiden bugner af dygtige designere, og bestemt også indlands! Jean//phillip og David Andersen er efter mit hoved ekstraordinært dygtige og kan deres kram med både snit, materialevalg og kant. Det eneste de måske ikke har, byder Vibskov dog ind med, nemlig farver. Udland kan nævnes alt for mange, men et udpluk kunne være Ann Demeulemeester, John Galliano, Daniel Andresen, Odeur, Dominic Louis og Rick Owens.


6. Har du nogen byer eller steder i udlandet, som du har besøgt, som du mener, har en cool kultur mht. butikker osv.
Desværre har rejser ikke været det der har fyldt mit liv, så jeg er lidt på bar bund. Jeg har været på studietur i Holland hvor tøjet var ganske udmærket faktisk, og genbrugsbutikkerne er klart et besøg værd!

7. Hva’ ender du ofte med at bruge dine penge på?
Tøj. Sko. Mad. Liv. Helt sikkert! Jeg er forfærdelig til at spare penge op, og føler også at det er lidt ligegyldigt. Hver dag er en fest. Med den sætning føler jeg at jeg skal gøre det jeg føler for – næsten da – og lægger derfor altid lidt ekstra i indkøbskurven. It works. Og er skide dyrt.

8. Og hvad glemmer du altid at købe?
Jah. Godt spørgsmål. Jeg glemmer i hvert fald aldrig tøj. Ikke engang undertøj. Aldrig mad. Aldrig forkælelse. Måske .. Nej, jeg ved det simpelthen ikke. Køber egentlig alt hvad jeg føler for, og selvfølgelig hvad pengene rækker til. Jeg ved dog at jeg godt kunne bruge flere ensfarvede, lækre tees.

9. Hvad kigger du først på ved en anden person påklædning?
Sko. Hår. Og kombinationen af materialer. Synes især at sidstnævnte er meget afgørende for et outfit. I mine øjne er det vigtigt at et outfit ikke kun består af en slags stof, men at man i stedet kombinerer for eksempel læder, bomuld, strik og metal. Derudover er personlighed et vigtigt element i en stil!

11. Har du nogen kendte stilikoner?
Faktisk ikke. ’Gademanden’ eller ’kvinden’ er som regel meget mere interessant for mig. Personer med en personlig stil. Hvis jeg skal nævne et stort ikon, må det være frøken GaGa, også selvom at hun er kvinde. Hun er provokerende, nyskabende og fuldstændig ’out of bounce’ som min fars svoger ville have sagt. Et andet, lidt mindre kendt stilikon, er for mig Wiktor Hansson fra Sverige, blogger på The Wiktor Diet og medblogger på Style.dk. Han er gennemgående alt for cool!

12. Er der et item, du synes er undervurderet?
Umiddelbart ikke. Jeg føler egentlig at det jeg finder cool er tilgængeligt. Og dog, måske hovedbeklædning, det må der gerne komme mere af. Derudover synes jeg, at det er lidt trist at tøjet til den lidt mindre modeinteresserede mand er så ufatteligt kedeligt!

10. Næste must-have?
Som i nummer 8 - ensfarvede, lækre tees.

13. Hvad for noget musik hører du meget lige nu?
Jeg hører meget elektronisk musik! Min bedste kammerat arbejder som assistent for Le Gammeltoft og Kjeld Tolstrup, så jeg bliver dagligt introduceret for en masse ny og lækker musik. Jeg kan nævne nye navne som Pierce And Pierce, Holy Ghost, Jesper Ryom, Breakbot og Lo-Fi-Fnk, men også gamle kendinge som Fever Ray, Trentemøller, Robyn, Mark Ronson og Acid Washed er jeg vild med. Anbefalingsværdige albums er hele Hotel Côstes-rækken, virkelig lækre og afslappende toner!

14. Hvad tror du bliver næste trend? Og i samme moment, er der en trend du simpelthen ikke kan klare?
Jeg er sikker på at tendensen med androgynitet vil forsætte i en hel del tid endnu, og sætte maskuliniteten på prøve. Dog skal der tilføjes få, men meget rå mandige items som læderboots, og rock-temaet skal slå igennem via hår, krop, og generel attitude. Det vil uden tvivl slå igennem næste sommer, som vi også har set ved de forskellige ss11 catwalks!
Generelt har jeg det meget skidt med tøj hvor mærket kan ses über-alles. Uh, det er ikke godt

Spørgsmål fra sidste uge (Hvad er din yndlingsfarve?)Hvis det er i forbindelse med tøj må det være sort! Ellers jordfarver og mørk marineblå. Ville ønske at jeg kunne style flere farver ind i mit tøj, men det går ikke så heldigt!

15. Har du et spørgsmål du gerne vil stille den næste der bliver interviewet?
Hvad gør stil for dig? Godt? Ondt?

7 kommentarer:

 1. Fuldstændig sindsygt inspirtende menneske, du har fået til at gæsteblogge. jeg kan godt forstå det er en ven du respekterer højt! (:

  SvarSlet
 2. Du er så fucking sej Henrik!!! Keep the wheels spinnin'

  SvarSlet
 3. @Cæcilie: Tak. Henrik er bare super cool !

  @Kasper: Det vil han uden tvivl ;) hehe

  SvarSlet
 4. Meget inspirende! (:
  Forstår 100% godt hvorfor du har så meget respekt for ham. Virkelig sej fyr!
  //Mille
  treschicforus.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Hey! Tak og er sikker på at Henrik også sætter pris på de rosende ord, han får med på vejen ;)

  SvarSlet
 6. Fantastisk :) Nød at læse hvert eneste ord.

  SvarSlet