fredag den 21. oktober 2011

Portræt: Oliver Anton

Jeg har gennem længere tid gået med tanken om, at genoptage en af mine gamle "traditioner" her på bloggen. Nemlig det ugentlige portræt hver fredag, hvor en af de mennesker jeg bliver mest inspireret af, vil blive portrætteret af mig på bedste vis. Denne comeback-omgang bliver startet af unge Oliver Anton, som står bag en af de mest fremadstormende blogs herhjemme - WardrobebyOliverAnton.

Photobucket

Præsenter dig selv. Hvor gammel er du, hvor kommer du fra, hvad laver du? Hvilke interesser, alt?

Mit navn er Oliver Anton, jeg er 15 år gammel og bor i Storkøbenhavn. Til hverdag går jeg i 9. klasse og danser ved siden af. Jeg interesser mig rigtig meget for mode, kultur og kunst.

Hvorfor startede du din blog, og hvad håber du at få ud af at blogge/hvad har du fået ud af at blogge?

Jeg startede min blog fordi jeg havde en masse ting at komme ud med, og fordi jeg synes at det at blogge var super spændende. Jeg tror, at det jeg allerhelst vil have ud af min blog, er at inspirere folk. Jeg tænker egentlig ikke særlig meget over alle ‘goderne’, jeg er dybt taknemlig for de invitationer jeg får, men i bund og grund startede jeg jo min blog, fordi jeg ville vise verden hvem jeg var, hvad jeg kunne lide og for at inspirere andre - det har, og vil ikke ændre sig (tror jeg).

Hvordan vil du karakterisere din stil og hvor får du din inspiration til denne?

Min stil skifter utrolig meget. Men jeg tror, det er vejret der afgør det. Om foråret og sommeren, kan jeg rigtig godt lide klassiske outfits og der kan også nemt snige sig farver ind over - dog ikke med den vilde colorblocking, selvom jeg misunder dem der kan. Hvorimod om efteråret og vinteren, føler jeg meget mere for at pakke mig ind i mørke ting, måske lidt hvidt, og så bare lag-på-lag.

Jeg tror jeg får det meste af min inspiration fra div. magasiner. Selvfølgelig er der da også bloggere og andre mennesker, der inspirerer mig.

Bedste køb? Og i samme stil. Dit bedste kup, altså billig ting, som du er rigtig glad for?

Bedste køb? Det ved jeg simpelthen ikke. Jeg elsker alt hvad jeg ejer, og jeg ejer det netop fordi jeg har en helt speciel kærlighed til det. Men hvis det skulle være noget, så måske mine Acne Francisco sandaler fra SS11. Jeg har levet i de sandaler, lige indtil mine tær begyndte at blive blå her op af efteråret. Hver gang vejret tillader det, har jeg dem også på.

Mit bedste kup må være min vintage hummel taske fra 80‘erne. Jeg elsker, elsker, elsker den - så meget, at jeg på det år jeg har haft den, har slidt lynlåsen op 2 gange. Den er fantastisk, fordi det ikke ligner noget man ville se fra hummel i dag. Jeg elsker dens look, da den har noget gammel-læge-ting-ting over sig.

Har du nogen yndlingsbutik, og/eller designer som du vil anbefale?

Jeg tror ikke jeg har nogle ynglingsbutik, men min pung er tit blevet rippet inde i Acne-butikken. Men mine ynglings designerere/mærker må vist være Dior Homme, Thomas Tait, Damir Doma og Acne - men ingen af dem behøver vel nogen introduktion. Det håber jeg i hvertfald ikke.

Har du nogen byer eller steder i udlandet, som du har besøgt, som du mener, har en cool kultur, mht. butikker osv.

Jeg elsker norden. Jeg elsker hele vores fortid - og jeg elsker den skandinaviske stil. Jeg må da også indrømme, at på nogle punkter synes jeg, at Stockholm slår København. Jeg synes, vi har klart en bedre modeuge, hvorimod Stockholm er så hyggelig og rar at gå rundt i. Dog er London og Paris også blandt mine favoritbyer.

Hva’ ender du ofte med at bruge dine penge på og hvad glemmer du altid at købe?

Bruger mine penge på kaffe og glemmer at købe basic ting. Sådan er det altid. Basic ting det jeg mangler. Jeg kan mærke hver morgen, hvor irritabel jeg bliver på mig selv, når jeg lige mangler det ene stykke basic ting efter det andet.

Hvad kigger du først på, ved en anden person påklædning?

Attituden personen bærer den med. Der er intet mere øv, end hvis man kan mærke på personen, at vedkomne ikke føler jeg hjemme i det han/hun har iført sig. Derudover spotter jeg da også statement tingene (hvis vedkomnet har iført sig nogle).

Næste must-have?

Tror bare lige nu, at jeg skal fokusere på at få en god basic gaderobe (jeg hader at sige det, for alle siger det). Men jeg kan mærke, at jeg mangler det. Derudover vil jeg gerne have et par gode boots til vinter. Men jeg har også lige set den flotteste sweater i i-D fall issue - desværre er den vintage. Men noget i stil med den, er også et must have lige nu (men kun gud ved, om jeg finder noget lign.)

Har du nogen kendte stilikoner?Ved ikke om jeg kan kalde ham et stilikon - men Nicola Formichetti. Jeg er virkelig imponeret over hans arbejde. Hans egen stil er nok ikke det, som gør ham til et stilikon - men måden han styler hans editorials på. Jeg synes desværre ikke, at hans stil er noget at råbe hurra for, og jeg kan simpelthen ikke forstå det, for det arbejde han gør er fantastisk (hvis du spørger mig).

Er der et item du synes, er undervurderet?

Ikke rigtig, nej :D.

Hvad for noget musik hører du meget lige nu?

Jazz. Det er simpelthen det bedste. Nogle gange bliver jeg da også nød til at slukke, fordi jeg falder hen og ind i en drømme verden. Dette vil sige at jeg ikke får lavet mine ting. Men lækkert, det er det da.

Hvad tror du bliver næste trend? Og i samme moment, er der en trend du simpelthen ikke kan klare?

Jeg håber og tror, at trenden med turtlenecksweatre forsætter. Jeg synes også, at det er super fedt som caps er begyndt at komme ind igen. At det androgyne er så ‘hot’, har jeg en lidt ambivalent følelse omkring. Men det er nok sådan jeg har det med alle trends. Jeg elsker folk der kan bære androgyne looks, men der er bare også alt for mange, som ikke kan og som alligevel prøver. Der synes jeg måske man må være ærlig og indrømme, at man ikke kan. Det er også derfor jeg ikke er så vild med trends, fordi jeg synes ikke ens stil burde skrifte hver sæson. Det er simpelthen sørgeligt at se folk gå fra det ene til det andet.

Hvor ser du dig selv være om 10 år?

Om 10 år er jeg 25. Her er jeg færdiguddannet som modejournalist i London imens jeg arbejder som stylist ved siden af. Derudover har jeg vel stadig min egen blog samt skriver for et modeblad. Måske tænker jeg allerede på fremtidige planer omkring at starte mit eget. Hvem ved. Det må tiden vise.

Har du et spørgsmål du gerne vil stille den næste der bliver interviewet?

Er der noget ved mode verdenen fortiden der går dig på? - For mit eget vedkomne er det vel nok bloggere. Ja, sjovt nok er jeg selv blogger. Men det går mig på, hvordan nogle bloggere tror de er bedre end alle andre. Der er ingens meninger, der er bedre end andres. Jeg er træt af som min ven, Rasmus, så godt sagde det :"..bloggere og så mange andre modefolk er begyndt at dovne så meget.." Det er dem, der står som eksperterne mht. mode, hvorfor møder man så op til et event og er det mest uinspirerende menneske. Selvfølgelig er der undtagelser, og det er heller ikke alle der er ‘blogger-snobbede’. Men alt for mange er og det irriterer mig mere end noget andet. Folk burde sætte mere pris på det privilegie de har fået, at de har fået en invitation til et event og at folk gider læse om dem og deres blog - bare fordi du har 500 click eller mere om dagen, så betyder det ikke at du kan slacke. Hold op, hvor kan nogle bloggere og modemennesker irritere mig med deres attitude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar