onsdag den 8. februar 2012

At the René Gurskov showroom!

Siden han afsluttede sin uddannelse på den berømmede, Margrethe-Skolen, for små 18 år siden, har danske René Gurskov prøvet grænser af og udfordret moden både inden for danske grænser men også i det store udland. Først med butikken In Circus, som hjalp unge københavn-baserede designere med salg. Senere blev det hans eget projekt InCircus.dk, hvor ressourcerne blev lagt i og han har siden søsættelsen for 9 år siden, leveret et altid tidssvarende bud på tidens tendenser og har altid været kendetegnet med genfortolkninger af klassikere og nytænkende detaljer. Stilen lige nu hører til på Euro-fashion scenen, hvor René Gurskov kombinerer dette med en typisk dansk sans for form og funktion. Udfordrende mixende elegante jakkesæt med en til tider barnagtig sportswear-feel.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Jeg var forbi hans showroom i Dyrkøb, som det første under modeugen, hvor hans AW/12-kollektion netop var hjemvendt fra den parisiske modeuge tidsnok til, for en gang skyld også at blive vist i hjembyen København. Til denne nye kollektion, "Little Monster", har fokus og inspirationen været ham, der altid drikker andre folks øl. Ham der spiser masser af junkfood, er kæresten utro. Ham der glemmer sin mors Prada-taske i en bar og næste dag kommer for sent i skole - men han slipper alligevel afsted med det - for han er mors "Little Monster". Det er ham der er elsket af alle. Ham der altid ser godt ud og selvom han ikke laver noget, dimmiterer han med bravour. Han bliver et stilikon, selvom han vælger tøj med bind for øjnene. For alle beundrer og misunder ham, der altid slipper afsted med alt.

Denne kollektion byder på flere One-off pieces, såvel som René Gurskovs oversize signatur tee- og sweatshirts, samt mere formelle jakker og klassiske sorte bukser. Print inspireret af gyserfilm samt iøjenfaldende guldpieces er nogle af højdepunkterne i denne kollektion, der virkelig viser René Gurskovs styrker, hvor flere af materialerne er specieludviklede sammen med stoffabrikanterne og hvor der bliver eksperimenteret med en ny økologisk bomund til printene. Mine personlige favoritter i kollektionen er blandt andet de super flotte lædershorts i guld, (som jeg ikke viser her), hans tidstypiske lædervest og hans rekonstruerede to-delte frakke, som på flot vis viser den René Gurskovs talent spændvidde.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
- "Fashion can be created in many ways - choose the designer selection or close your eyes and make your pick. With a little luck you might just get away with it" - René Gurskov feb. 2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar